Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam649
Toplam Ziyaret1692091

"Ortadoğu`da dini inanç, mezhep ve etnik kimlik farklılıkları nedeniyle IŞİD çeteleri tarafından katledilen yerinden yurdundan edilen on binlerce insanın çığlığına kulak verilmeli, IŞİD terörünün Ortadoğu`yu kan gölüne çevirmesine asla izin verilmeme

 

HDP – HDK - İHD – Eğitim Sen – Haber Sen – DİSK kurumları Adına HDP Adana İl Eş Başkanı Yusuf Tek yaptığı açıklamada, “İnsanlığın Katili İşid’e Karşı Örgütlen” çağrısında bulundu.

Tek, şunları söyledi:

“Ortadoğu’da ve Ülkemizde cehennemi günlerden geçmekteyiz. Bu süreç ezilen halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesine kazandırıcı dinamiklerde içermektedir. Örnek olarak Rojava devrimi ezilen haklara umut vermektedir. 

Gelinen aşamada değersizleşmiş, itibarsızlaşmış ve yalnızlık yaşayan bir iktidar ve ülke söz konusudur. Türkiye’yi bu durumdan kurtarmanın tek yolu Kürt halkının ve diğer halkların barış taleplerine karşılık verilmesidir. Türk dış politikası AKP hükümeti eliyle İŞİD’e mahkum olmuştur. Barış karşıtı politikaları AKP’yi yanlış tercihlere yöneltmiştir. Türkiye ekonomik olarak İŞİD’e bağımlı duruma gelmiş bunun karşılığında ise İŞİD’e lojistik destek sunmuştur. İŞİD bu desteklerle katliamlarını sürdürmektedir. Bu desteklerin sonucunda İŞİD sorunu Kürt’lerin sorunu olmaktan çıkmıştır. Bu sorun; tekçi ideolojiye karşı bütün demokrasi güçleri, sosyalist güçler, antikapitalist Müslümanlar, kadınlar, gençler, emekçiler ve bütün ezilenlerin sorunu haline gelmiştir.

İnsanlığın katili IŞİD çetesi katliamlarına AKP hükümeti ve emperyalist güçlerden aldığı destekle hız katmaktadır. Bölge de yaşayan birçok halkın soykırımla karşı karşıya kalmasının tek sorumlusu IŞİD ve destekçileridir.

Türkiye, Ortadoğu`yu kan gölüne çeviren ve kadın, çoluk çocuk demeden karşısına çıkan herkesi yerinden yurdundan eden IŞİD`in katliamları karşısında sessiz ve tepkisiz kalması, IŞİD çetelerini Türkiye sınırındaki Kobani`ye ağır silahlarla üç cepheden saldırı başlatmasına neden olmuştur.  

IŞİD çeteleri, bir yıldan bu yana abluka altında tutuğu Kobanê Kantonu`na üç cepheden saldırı dalgası başlatması sonucunda, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere binlerce insan Türkiye sınırına doğru göç etmeye başlamıştır. Bölge halklarının mücadelesi olmasaydı İŞİD bugün Adana’da ve Hatay’da katliamlarına devam edecekti.

Bir süredir Irak`ın çeşitli bölgelerinde, Suriye`de, Rojava`da ve son olarak Şengal`de Ezidilere ve Musul’da Türkmenlere yönelik olarak gerçekleştirilen katliamların ardından bu kezde Kobanê hedef haline getirilmiş, yeni katliamlara zemin hazırlanmıştır. Şengal`de çocukları öldüren, kadınları kaçıran IŞİD, aynı şeyi Kobanê`de de yinelemek istemektedir. 

Yıllardır din, dil, etnik kimlik ve inanç farklılıklarına rağmen, halkların barış ve huzur içinde bir arada yaşamasına karşı gerçekleştirilen IŞİD saldırıları ve katliamları karşısında insanlık yeni bir sınavla karşı karşıyadır. IŞİD`in son günlerde giderek şiddetlenen saldırıları ve yaptığı katliamlar karşısında sessiz kalmak, Alevilere, Şiilere, Türkmenlere, Ezidilere, Hıristiyanlara yönelik  saldırıların şiddetlenerek artacağının işaretlerini vermektedir. 

Ortadoğu`da dini inanç, mezhep ve etnik kimlik farklılıkları nedeniyle IŞİD çeteleri tarafından katledilen yerinden yurdundan edilen on binlerce insanın çığlığına kulak verilmeli, IŞİD terörünün Ortadoğu`yu kan gölüne çevirmesine asla izin verilmemelidir.”

 

 



614 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217